Omschrijving
Hoogwaardig gerenoveerd (Cap' Living) dubbel benedenhuis van 252 m2 met drie slaapkamers, drie badkamers en een tuin met tuinhuis. De woning maakt onderdeel uit van een kleinschalig renovatieproject waarbij 5 appartementen zijn gerealiseerd in een monumentaal pakhuis.
Locatie:
Midden in het centrum van Amsterdam, gelegen in de Plantage-/Weesperbuurt tussen de Hortus Botanicus en de Amstel staat een bijzonder monumentaal pand uit de 18e eeuw. Het pand maakt deel uit van de zusterpakhuizen Vulcaan en Mars. Nabij het object liggen Natura Artis Magistra, de Hermitage, de Stopera, het Waterlooplein en de Weesperstraat.
Indeling:
Vanuit de representatieve gemeenschappelijke entree op de begane grond bereikt u de entree op de Bel-etage.
Riante woonkamer beschikt over een gashaard een prachtige luxe open keuken met eiland voorzien van alle benodigde inbouw apparatuur. Aan de voorzijde van deze verdieping bevindt zich nog een bijzonder jaren '20 stijlkamer voorzien van een eigen badkamer met inloopdouche, wastafel en een separaat toilet in de hal.
Middels de interne trap bereikt u het souterrain met een riante hal voorzien van 2 inbouwkasten met aansluiting voor wasmachine en wasdroger. De Master-Bedroom grenzend aan de tuin is ruim opgezet en voorzien van een walk-in closet een luxe badkamer met ligbad, inloop regen douche, dubbele wastafel en nog een separaat toilet. In het midden van deze verdieping is nog een kamer aanwezig die voor verschillende doeleinde gebruikt kan worden bijv. als werkkamer, sauna of tv-kamer.
De slaapkamer aan de voorzijde is eveneens voorzien van een badkamer met inloopdouche, toilet en wastafel. Deze kamer heeft ook een eigen toegangsdeur vanuit de straat.
De fraai aangelegde tuin met riant tuinhuis is gelegen op het Noord/Westen waar aan het einde van de middag de zon schijnt.
Cap' Living:
Cap' Living is een toonaangevende Amsterdamse onderneming die hoogwaardig turn-key woningen ontwikkelt. Kwaliteit, comfort en authenticiteit vormen het handelsmerk van Cap' Living. Met een team ambachtelijke specialisten renoveert ze historische panden volgens moderne eisen, met behoud van de oorspronkelijke charme. Elke woning is met visie ingedeeld, met een signatuur van eigentijdse voorzieningen en feilloze afwerking.
Woonoppervlakte volgens NEN
Bruto vloeroppervlakte woning 290.90 m²
Gebruiksoppervlakte woning 252,20 m²
Opleveringsniveau:
De woning wordt opgeleverd inclusief onder meer de navolgende voorzieningen:
• Fraai aangelegde tuin
• Tuinhuis van 19 m2
• Balkon
• Zeer luxe keuken
• 3 Luxe badkamers
• Vloerverwarming
• Visgraat parket Bel-Etage
• Gietvloer Souterrain
• Uitgebreid lichtplan
• Aansluitpunten t.b.v. speakers
• Gashaard
Bijzonderheden:
• Hoogwaardig afgewerkt door ''Flow Works''
• Turn-key
• Projectnotaris (Buma Algera)
• Rijksmonument
• Eigen grond
• Professionele VvE Beheerder.
Historische informatie:
De erven waarop Nieuwe Keizersgracht 41 en 43 verrezen werden op 5 mei 1727 door de stad verkocht. Perceel 12 (thans nummer 41) kwam in handen van Marten en Jan van der Strengh, die het nog onbebouwde erf op 27 februari 1733 verkochten aan George Clifford. Clifford verwierf twee jaar later het aangrenzende perceel 13. Niet lang daarna waren beide pakhuizen voltooid, in 1738 staan de panden voor het eerst vermeld in de verpondingskohieren. De erven van mr. George Clifford lieten de pakhuizen in 1776 veilen, 'Vulcaan' (nummer 41) en 'Mars' (nummer 43) kwamen toen in verschillende handen. De 'zware bergluiken' van het pakhuis vormden een 'ernstig beletsel' voor de brandweer toen op vrijdagavond 2 januari 1931 een grote brand uitbrak in de twee pakhuizen van de firma S. Duveen, handelaren in elektrische materialen. De brandweer rukte met groot materieel uit, de Amsterdammers in groten getale. Het werd de eerste klus voor de nieuwe brandspuitboot Jan van der Heijden, waarvan het moderne waterkanon elke minuut 10.000 liter water in de pakhuizen spoot. Desondanks kostte het meer dan vijf uur voor de brand onder controle was, mede dankzij de brandbare verpakkingsmaterialen die op de zolders waren opgeslagen. Het vuur heeft zodoende het trappenhuis van het rechtse pakhuis bereikt en kon daardoor een uitweg vinden naar de bovenste verdieping, waarna successievelijk alle zolders werden aangetast. Na een fikse brand zijn de oorspronkelijke balklagen met houten vloeren vanaf de eerste etage vervangen door betonnen vloeren. Ook kwam toen het huidige platte dak tot stand, de klokgevel bleef daarbij gehandhaafd.
Bereikbaarheid:
De locatie is zeer goed bereikbaar, zowel met de auto als per openbaar vervoer.
Auto:
Vanaf de ring A10 kunt u via onder andere de afslagen S112 en S113 de locatie eenvoudig bereiken.
Parkeren:
Aan de openbare weg betaald. Een parkeervergunning is na ongeveer 1 maand beschikbaar
(info via www.cition.nl).
Openbaar vervoer:
Per openbaar vervoer is het object eveneens uitstekend te bereiken middels tramlijn 9 en 14 en metrolijnen 51, 53 en 54 om de hoek.
Opleverdatum:
Per direct
Voorbehoud:
Deze projectinformatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Er wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Informatie:
Mocht u naar aanleiding van deze gegevens nadere informatie en/of een bezichtiging wensen dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.
Lees de volledige omschrijving