Lauriergracht 114 Amsterdam

Vraagprijs € 2.995.000 k.k.

Omschrijving

BIJZONDER EN GOED ONDERHOUDEN RIJKS MONUMENTAAL GRACHTENPAND VAN CA. 303 M2 VERDEELD OVER 5 VERDIEPINGEN MET UNIEKE TUIN EN DAKTERRAS! GELEGEN AAN EEN PRACHTIG STUKJE LAURIERGRACHT, MET DE PRINSENGRACHT EN ELANDSGRACHT OM DE HOEK.

Het pand bestaat uit meerdere luxe afgewerkte woningen voorzien van een eigen keuken, living, badkamer, slaapkamer(s) en een balkon, dakterras met vergunning of tuin. Ideaal om én zelf te bewonen en een deel te verhuren. Een unieke investering! Het pand wordt leeg opgeleverd!

De prachtige hoge plafonds, de mooie originele houten balken en de zonovergoten kamers, maken dit tot een charmant pand op bijzonder locatie. Prachtig uitzicht, meerdere entrees en buitenruimtes en gelegen op eigen grond!

BEGANE GROND

LIVING & OPEN KEUKEN
Entree via het bordestrapje, ruime hal met toegang tot de living op de begane grond en trap naar de bovengelegen verdiepingen.

Stijlvolle royale living met zithoek, brede gashaard en openslaande deuren naar de tuin. Zeer mooi afgewerkt met inbouwspots en leuke vloertegels.

Aan de voorzijde ligt de luxe open keuken met geweldig uitzicht over de rustige gracht. De spectaculaire keuken is mooi afgewerkt met bruine houten- en witte kastjes en donker marmer blad. Voorzien van Gaggenau-apparaten zoals een 5-pits gaskookplaat, afwasmachine, combi-oven, stoomoven, magnetron, Quooker, ijskast en diepvries. Aangrenzend aan het kookeiland ligt de royale eettafel met tevens mooi marmer blad.

WERKKAMER & TUIN
Prettige werkkamer gelegen aan de achterzijde, tevens te gebruiken als sportkamer. Voorzien van voldoende kastruimte en wasmachine-/ droger aansluiting.

Aan de achterzijde de verzorgde tuin gelegen op het noordwesten. Bereikbaar vanuit de living en het souterrain. De tuin is ingericht in 2020 met leuk royaal terras en een oase van rust midden in het centrum van Amsterdam. Perfect voor de gezellige etentjes en borreltjes!

TUSSENVERDIEPING

SLAAPKAMER
De masterbedroom gelegen aan de achterzijde met veel rust en leuk uitzicht over de tuin. Voorzien van veel kastruimte, een airco en netjes afgewerkt met wit gestuukte muren en leuke houten balken.

SOUTERRAIN

SLAAPKAMER & BADKAMER
Royale tweede slaapkamer bereikbaar vanuit de moderne lichte hal met veel kastruimte. Veel stilte en licht door de ligging aan de achterzijde met tuin en netjes afgewerkt.

In het midden ligt de luxe badkamer met stoomdouche, inloopdouche, toilet, brede mooie wastafel met voldoende opbergruimte, handdoekradiator en spiegelwandkast. Mooi afgewerkt met gietvloer en leuke houten balken.

ZITKAMER & KANTOOR
Een prettige zitkamer in het midden gelegen is nu in gebruik als tv-kamer, tevens te gebruiken als werk- of logeerkamer.

Aan de voorzijde van souterrain een fantastisch ruim kantoor met eigen entree: Een fijne werkruimte met lichte vloer, kastruimte en veel licht.

EERSTE VERDIEPING

LIVING & OPEN KEUKEN
Sfeervolle living gelegen aan de voorzijde met leuk uitzicht over de gracht. De lichte living met open keuken heeft een mooie houten vloer, prachtig afgewerkte inbouwkasten en luxe inbouwspots.

De moderne open keuken met eiland en leuk eetbarretje is zeer smaakvol afgewerkt met zwarte kastjes en antraciet blad. Voorzien van een 4-pits gaskookplaat, afwasmachine, oven van Siemens en ijskast met vriezer. De leuke grote ramen met veel zonlicht maken dit tot een heerlijke ruimte.

SLAAPKAMER & BADKAMER & BALKON
Zeer royale en smaakvolle slaapkamer met frans balkon aan de achterzijde gelegen. Strak afgewerkt en toegang tot de badkamer.

De luxe badkamer is zeer ruim en licht. Mooi afgewerkt met houten vloerdelen, wit gestuukte muren en inbouwspots.
Voorzien van een fantastische inloop regendouche, ligbad, wastafel met meubel, spiegelwand, handdoekradiator en toilet.

Vanuit de badkamer is er toegang tot het balkon. Fijn balkon aan de achterzijde met veel zon in de ochtend.

TWEEDE VERDIEPING

LIVING & OPEN KEUKEN
Super lichte living met het geweldige uitzicht over de gracht en fraai afgewerkt met visgraat houten vloer, wit gestuukte muren en originele houten balken. De sfeervolle living is verdeeld in een gezellig zitgedeelte en eethoek.

De open keuken is aan de achterzijde gelegen, met veel kastruimte, leuk eetbarretje en uitzicht op de tuin. Modern afgewerkt met witte kastjes en wit blad. Voorzien van inbouwapparatuur zoals een inductie kookplaat, afwasmachine, combi-oven, ijskast en diepvries.

SLAAPKAMER & BADKAMER
Lichte slaapkamer aan de achterzijde gelegen met luxe badkamer en-suite. Keurig afgewerkt met visgraat vloer, houten balken en wit gestuukt muren.

De badkamer en-suite is zeer luxe afgewerkt met tevens houten balken en marmeren vloer- en muren. Voorzien van een inloop regendouche, wastafel met spiegelwand en toilet. Tweede separaat toilet vanuit de hal bereikbaar.

DERDE VERDIEPING

LIVING & OPEN KEUKEN & DAKTERRAS
Charmante living met open keuken en veel opbergruimte. Originele houtenbalken, groot dakraam voor extra zonlicht en mooie lichte visgraat vloerdelen. Vanuit het leuke raam toegang tot het zonnige dakterras.

De open verzorgde keuken is afgewerkt met witte kastjes en houten blad. Voorzien van een ijskast met vriezer, inductie kookplaat, oven en afwasmachine.

Het fantastische dakterras van ca. 9 m2 is zonnig en met geweldig uitzicht. De hele dag is er zon en een mooie plek voor gezellige etentjes en borreltjes.

SLAAPKAMER & BADKAMER
Ruime slaapkamer gelegen aan de voorzijde met uitzicht over de gracht. Veel licht door de mooie dakramen. Mooi afgewerkt met de houten visgraat vloer, wit gestuukte muren en originele houten balken.

De moderne badkamer is in het midden gelegen en voorzien van een inloop regendouche, ligbad, toilet, wastafel en handdoekradiator. Mooi afgewerkt met grijze vloertegel en grijze wandtegel gecombineerd met wit gestuukte muren.

OMGEVING & BEREIKBAARHEID
Op een unieke locatie gelegen aan de romantische Lauriergracht in hartje centrum van Amsterdam. Om de hoek van de populaire ‘Negen Straatjes’ met alle hippe boetiekjes, cafés en restaurants zoals Restaurant Cafe Van Puffelen, Pulitzer Amsterdam, Pesca Amsterdam en The Duchess. Een breed aanbod van winkels (Elandsgracht) én wekelijkse markten zoals de Linden- en Noordermarkt niet ver van het unieke pand gelegen. Sportscholen in de buurt zoals Health Club Jordaan, Ultimate Performance Personal Trainers, Velo, Double Shift en Fit For Free.
BIJZONDERHEDEN:
– Uniek heel pand op geweldige locatie
– Rijks monumentaal grachtenpand
– Eigen grond
– Prachtig en smaakvol afgewerkt
– Geregistreerd als 3 woningen,
– Wordt leeg opgeleverd, zonder huurders
– Unieke investering, mogelijkheid te splitsen op termijn
– Ideaal om zelf te wonen en tegelijk te verhuren
– Meubels mogelijk ter overname
– Voorzien van een alarm en beveilingssysteem
– Er is een vergunning voor het dakterras en dakkapel
– Elk appartement heeft een intercom systeem uit 2020
– Tuin, terras en balkons

Deze aanmelding is door ons met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen ervan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. De verkoper behoudt zich verder het recht voor om zonder opgaaf van redenen niet te gunnen of te gunnen aan een ander dan de hoogste inschrijver dan wel zonder opgaaf van redenen het verkoopproces af te gelasten, dit alles uitsluitend ter beoordeling van verkoper. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

ENGLISH TRANSLATION

VERY SPECIAL AND WELL-MAINTAINED MONUMENTAL CANAL HOUSE OF APPROX. 303 M2 SPREAD OVER 5 FLOORS WITH A UNIQUE GARDEN AND ROOF TERRACE! LOCATED ON A BEAUTIFUL PIECE OF LAURIERGRACHT, WITH THE PRINSENGRACHT AND ELANDSGRACHT AROUND THE CORNER.

The building consists of several homes, each with its own kitchen, living room, bathroom, bedroom(s) and a balcony, roof terrace or garden. Each house is accessible via the common entrance.

Ideal to combine living yourself and to rent out. A great investment opportunity. Will be transferred empty!

The beautiful high ceilings, the original wooden beams and the sundrenched rooms make this one charming house at a lovely location. A beautiful view, multiple entrances and outside spaces and located on own ground!

GROUND FLOOR
LIVING & OPEN KITCHEN
Entrance via the landing stairs, spacious hall with access to the living room and stairs to the upper floors.

Beautiful classy and spacious living room with gas fireplace and patio doors to the garden. Very nicely finished with recessed spotlights and nice floor tiles. At the front is the open luxurious kitchen with a great view over the quiet canal. The spectacular kitchen is beautifully finished with brown wooden and white cabinets and dark marble top. Equipped with Gaggenau appliances like a 5-burner gas hob, dishwasher, combi oven, steam oven, microwave, Quooker, refrigerator and freezer. Adjacent to the kitchen island is the spacious dining table with beautiful marble top.

STUDY & GARDEN
Pleasant study located at the rear, which can also be used as a sports room. Equipped with sufficient cupboard space and washing machine / dryer connection.

At the rear the spacious charming garden located on the northwest. Renovated in 2020, with a nice terrace and an oasis of peace in the center of Amsterdam. Perfect for cozy dinners and drinks!

MEZZANINE
BEDROOM
The master bedroom located at the rear with a lot of tranquility and a nice view over the garden. Equipped with plenty of cupboard space, air conditioning and neatly finished with white plastered walls and nice wooden beams.

BASEMENT
BEDROOM & BATHROOM
Spacious second bedroom accessible from the modern bright hall with plenty of cupboard space. Lots of silence and light due to its location at the rear with garden and neatly finished.

In the middle is the luxurious bathroom with steam shower, walk-in shower, toilet, wide beautiful sink with ample storage space, towel radiator and mirror wall cat. Beautifully finished with cast floor and nice wooden beams.

TV ROOM & OFFICE
The nice sitting room in the middle is now used as a TV room, but can also be used as a study or guest room.

At the front the fantastic spacious office with its own entrance. A nice workspace with light floor, cupboard space and lots of light.

FIRST FLOOR
LIVING & OPEN KITCHEN
Atmospheric living room located at the front with a nice view over the canal. The bright living room with open kitchen has a beautiful wooden floor and beautifully finished fitted wardrobes and luxury recessed spotlights.

The modern open kitchen with island and nice breakfast bar is very tastefully finished with black cabinets and anthracite top. Equipped with a 4-burner gas hob, dishwasher, Siemens oven and refrigerator with freezer. The nice large windows with lots of sunlight make this a wonderful space.

BEDROOM & BATHROOM & BALCONY
Very spacious and tasteful bedroom with French balcony located at the rear. Tightly finished and access to the bathroom.

The luxurious bathroom is very spacious and light. Beautifully finished with wooden floors, white plastered walls and recessed spotlights. Equipped with a fantastic walk-in rain shower, bath, washbasin with furniture, mirror wall, towel radiator and toilet. From the bathroom there is access to the balcony. Nice balcony at the rear with lots of sun in the morning.

SECOND FLOOR
LIVING & OPEN KITCHEN
Super bright living room with a great view over the canal and beautifully finished with a herringbone wooden floor, white plastered walls and original wooden beams. The attractive living room is divided into a cozy sitting area and dining area.

The open kitchen is located at the rear, with plenty of cupboard space, a nice breakfast bar and a view of the garden. Modern finished with white cabinets and white top. Equipped with built-in appliances such as an induction hob, dishwasher, combi oven, refrigerator and freezer.

BEDROOM & BATHROOM
Bright bedroom located at the rear with a luxurious bathroom en-suite. Neatly finished with herringbone floor, wooden beams and white plastered walls.

The en-suite bathroom is very luxuriously finished with wooden beams and marble floors and walls. Equipped with a walk-in rain shower, washbasin with mirror wall and toilet. Second separate toilet accessible from the hall.

THIRD FLOOR
LIVING & OPEN KITCHEN & ROOF TERRACE
Attractive living room with open kitchen and plenty of storage space.Nice original wooden beams, large skylight for extra sunlight and beautiful light herringbone floorboards. Access to the sunny roof terrace from the nice window.

The open kitchen is finished with white cupboards and a wooden top. Equipped with a refrigerator with freezer, induction hob, oven and dishwasher. The fantastic roof terrace of approx. 9 m2 is sunny and with great views. There is sun all day and a nice place for cozy dinners and drinks.

BEDROOM & BATHROOM
Spacious bedroom located at the front with a view over the canal. Lots of light through the beautiful skylights. Beautifully finished with the wooden herringbone floor, white plastered walls and original wooden beams.

The modern bathroom is located in the middle and equipped with a walk-in rain shower, bath, toilet, sink and towel radiator. Beautifully finished with gray floor tile and gray wall tile combined with white plastered walls.

SURROUNDINGS & ACCESSIBILITY
At a unique location on the romantic Lauriergracht in the center of Amsterdam. Around the corner from the popular ‘Negen Straatjes’ with all the hip boutiques, cafes and restaurants such as Restaurant Cafe Van Puffelen, Pulitzer Amsterdam, Pesca Amsterdam and The Duchess. A wide range of shops (Elandsgracht) and weekly markets such as Lindenmarkt and Noordermarkt, located not far from the unique building. Nearby gyms such as Health Club Jordaan, Ultimate Performance Personal Trainers, Velo, Double Shift and Fit For Free. Close to the highways and public transport.

PARTICULARITIES:
– Unique whole property in great location
– National monumental canal house
– Ideal for living and renting
– Own ground
– Beautifull finished and renovated, high quality
– Consists out of 3 residences
– Garden, balconies and roof terrace
– 5 floors
– Furniture possible for takeover
– Equipped with an alarm and security system
– The roof terrace and dakkapel have permits
– Every apartment has a new intercom system from 2020

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 2.995.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Grachtenpand, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Specifiek
Monument, monumentaal pand
Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, in centrum, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
303 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
17 m²
Externe bergruimte
1 m²
Perceel
110 m²
Inhoud
783 m³

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
4 badkamers
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, stoomcabine, toilet, vloerverwarming, wastafel
Aantal woonlagen
6
Voorzieningen
Airconditioning, alarminstallatie, dakraam, frans balkon, stoomcabine, tv kabel

Energie

Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Amsterdam E 5586
Oppervlakte
110 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ASD03-E-5586

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin
Achtertuin
24 m²
Ligging tuin
Gelegen op het noordwest

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, parkeervergunningen
Bekijk alle kenmerken

Overige media